“Naturlige” smagsstoffer kommer fra en bævers bagdel

Hvorfor skriver madindustrien “Naturlig smagsstoffer”/”Naturlig aroma” på ingredienserne? Sikkert fordi det lyder mere appetitligt en ”Smag uddraget fra en bævers bagdel”.

De største firmaer indenfor smagsstoffer i verden har fornylig afsløret nogle ulækre hemmeligheder. Blandt andet er det blevet bekræftet at “naturlig” smagsstoffer kommer fra naturen, men ikke nødvendigvis fra hvad etiketten antyder. For eksempel kommer jørdbær og vanilje smag fra en kirtel på en bævers bagdel.

Denne kirtel er fyldt med Castoreum, beskrevet på Wikipedia som “en gullig sekret fra castor sækken kombineret med bæver urin.” Det er brugt i vid udstrækning i parfume industrien og tilsat madvarer i mindst 80 år.

Med andre ord så er “naturlig” smagsstoffer et hvilket som helst stof i naturen uanset hvor grotesk. Kunstige smagsstoffer er derimod kemiske tilsætningsstoffer der er 100% menneskeskabt fra bunden af. Disse stoffer er designet fra bunde af til at være uimodståelige, og gøre os afhængige for at sikre at vi bliver ved med at efterspørge varen.

Se mere her inklusiv en film